mommylife

Det her savner jeg allermest fra tiden uden børn

1. Filmaftner

En af de ting jeg savner allermest efter Lasse og jeg er blevet far og mor, er vores filmaftner. Inden vi fik Charlie var det en fast aftentradition, at se en film i sengen inden vi lagde os til at sove. En fantastisk måde lige at få koblet af på og samtidig en god mulighed for, at ligge helt tæt og putte. Det er begrænset hvor mange film vi har fået set efter Charlie er kommet til verdenen, da vi selv har været grydeklare når Charlie endelig er blevet puttet. Vi har akkurat skippet den sidste lur hvilket betyder, at Charlie kommer tidligere i seng og det forhåbentlig snart er tid til filmaftner igen.

2. At kunne gå i seng når man er træt

Uden at lyve synes jeg selv, at jeg er forholdsvis tålmodig når det kommer til Charlie, men hvis der er en ting der kan gøre mig frustreret, så er det når Charlie ikke vil sove og jeg kan se på ham han er træt. Endnu mere frustrerende er det når man selv er grydeklar, men barnet på ingen måde er. Vi har virkelig brugt mange aftner på at vugge Charlie, i håb om at han ville blive bare en smule træt.

3. Drikke vin med vennerne til sent ud på aftenen

Jeg savner spontane aftaler der ikke slutter kl 19:30, fordi man skal hjem og putte sit barn. Jeg savner at dele en flaske vin med vennerne de tidlige nattetimer og diskutere ligegyldige ting over en weekends smøg. Når Charlie snart er gammel nok til at overnatte hos sine bedsteforældre, skal den virkelig have en skalle på vennefronten der ikke er blevet plejet alt for meget på det seneste.

4. Spise i sengen

Lasse og jeg plejede at være kæmpe fans af morgenmad og middag på sengen, men det fungerer altså ikke med en pre-tumling der har det med at udfolde sig selv og maden når der er grød, mos og leverpostej på menuen. Hvis vi spiste mad sammen i sengen, kunne jeg få lov til at skifte sengetøj dagen lang.

6. Dateaftner

Før Lasse og jeg blev forældre var vi rigtig gode til at pleje forholdet. Vi tog i biografen flere gange om måneden og tog ofte på restaurant. Siden vi er blevet forældre har vi været i biografen 3 gange og har stort set ikke været ude og spise noget der er mere fancy end en cafe burger. Tilgengæld har vi aldrig spist så meget take away, som vi har gjort siden vi er blevet forældre (!!).

7. Shopping i rolig tempo

Det der med at prøve tøjet i butikkerne og kunne bruge mere end 1o stressende minutter på at handle, er virkelig undervurderet. Jeg har op til flere gange prøvet, at have Charlie med ind i et prøverum som altid er for småt. Barnet vågner altid bedst som jeg står og prøver, at møve mig ned i et par alt for små bukser og nejnej ikke sådan en stille og rolig opvågning, men mere sådan et jeg-er-ved-at-dø skrig. Og af netop den grund, er jeg blevet endnu større fan af netshopping siden jeg har fået Charlie, hvor jeg kan få lov til at prøve tingene derhjemme.

8. Ryddelig lejlighed

Jeg har stort set ikke haft en opryddet lejlighed, i hvert fald ikke i mere end en time, siden vi har fået Charlie. Det er mildest talt en umulig opgave, at holde matriklen ren når man har en baby og oven i det bor i en 2-værelses lejlighed. Jeg bruger stort set alle mine vågner timer på at gøre rent, men inden jeg har set mig om, ligger der brugte bleer og legetøj over det hele, samtidig med at lejligheden er smurt ind i mos og leverpostej.

9. Spontan sex

Det er ikke nogen hemmelighed, at man ikke svømmer i spontan sex når man er småbørnsforældre. Når lysten melder sig, må man pænt vente til barnet sover. For fanden hvor skulle vi have værdsat friheden mere inden vi fik børn.

10. Pleje sine tømmermænd

Nu har jeg ikke selv været ude og flotte mig siden jeg har fået Charlie da jeg stadig ammer, men hvis Lasse kunne tilføje noget på listen, havde det helt sikkert været dette punkt. Lasse har været i byen et par gange  og har kraftig fortrudt hans hovedpine dagen efter. Ikke kun denne der “jeg drikker aldrig igen”, men også fordi Charlie er ligeglad med om hans far har været ude føjte. Hans energiniveau og behov er de samme, ligegyldigt om hans far har tømmermænd eller ej. Det var fandme tider dengang man kunne pleje sine tømmermænd, med en hel dag på sofaen hvor den eneste bekymring var, om der var chips nok i huset.

 

You may also like...

2 Comments

  1. Lotte says:

    Hvor er din kjole fra er vild med den!!😍😍😍

    1. Nanna Elmquist says:

      Det er en gammel sag fra MbyM, den bliver desværre ikke solgt mere 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *