baby mommylife Tanker

Når alle har en holdning til hvad der er rigtigt eller forkert

For et par uger siden stod Charlie model for Babysam. Det var ikke noget jeg selv havde tilmeldt ham til, men da jeg selv er model for det bureau han blev booket fra, blev det pludselig en mulighed som jeg snuppede. Faktisk en smule stolt over min lille baby er så lækker, at han ender som forside model på Babysam’s kataloger.

Det var ingen forhastet beslutning, da jeg blev spurgt om Charlie kunne deltage. Først og fremmest er det ikke kun længere min beslutning, Lasse og jeg har fået Charlie sammen og det var derfor også et emne vi fik diskuteret over middagsbordet. For hvorfor skal man egentlig udsætte sit barn for det? og er det noget han på længere sigt vil få stjernenykker af? Bevares, ved godt at det kun er det her ene job vi snakker om nu, men uden at lyde højtidelig kunne det være at han fik nogle flere tilbud.

Efter en masse snak blev vi til sidst enige om at sige ja, under de primisser at Charlie var glad og synes det var sjovt. Hvis han blot blev en smule utilpas, ville jeg trække ham væk uden at tøve.

Måske i sidder og undrer jer over hvorfor vi takkede ja på Charlies vegne og det skal jeg fortælle jer:

 1. Alle de penge han tjener ryger direkte ind på hans børneopsparing. Det er alligevel en fin lille klat, som Lasse og jeg ikke på stående fod har råd til at sætte til side til hans opsparing.
 2. Vi får nogle mega nuttede billeder, som vi forhåbentligvis kan kigge tilbage på om mange år.   

Charlie elskede det, han var et stort smil hele dagen og nød godt af alt den opmærksomhed han fik fra folk på settet.

Jeg har stolt fortalt om Charlies store dag til jer, venner og bekendte. Nogle bliver “glade” (det måske så meget sagt), men langt de fleste giver mig et skævt smil og blikke, når jeg fortæller dem om Charlies modeljob. Nogle blikke jeg faktisk er vant til, at møde når jeg fortæller folk om, at jeg er mommy blogger. Faktisk i så høj grad, at jeg til tider hellere vil undlade, at fortælle om hvad jeg laver.

Jeg ved at nogle derude tror jeg udlever mine egne drømme som model og influencer igennem min søn, men sådan er det ikke. Jeg poster billeder af min søn på de sociale medier, fordi jeg i bund og grund er pave stolt af ham. Jeg synes han er det skønneste og det har jeg lyst til at dele med hele verdenen. Hvis Charlie en dag fortæller mig at han ikke længere vil postes eller tages billeder af, vil jeg uden tvivl respektere dette, men så længe han er så lille kan jeg ikke se hvorfor det skulle skade. Det skal være sjovt og ikke pinligt for ham at kigge tilbage på. Og selvom jeg deler meget at mit liv på mine sociale medier, værner jeg meget om privatlivet og deler kun de ting jeg synes er sjove og vigtige med jer.

Jeg tænker meget på hvad der er rigtig og forkert når jeg tager valg for Charlie og som en hver anden mor forsøger jeg altid, at gøre det rigtige når det kommer til mit barn. Han bliver ikke mishandlet når han er på photoshoot og bliver ej heller forsømt når jeg deler billeder eller fortællinger om ham på mine sociale medier. Jeg sørger altid for at han har det godt og kunne aldrig drømme om, at putte ham i rampelyset hvis jeg troede han tog skade af det. Jeg er bare ligesom alle andre mødre stolt af min unge og det er af den grund, at jeg deler ham.

Min pointe med dette lange indlæg er, at du ikke behøver at stille spørgsmål, blive bekymret eller kigge skævt på mig når jeg fortæller dig, at jeg blogger om mit barn samt mit liv som mor og at min søn er model. Bare stol på at jeg ved hvad der er det bedste for mit barn, jeg kender ham ind og ud og til tider tror jeg, at jeg kender ham bedre, end han kender sig selv. Jeg er dybt forelsket i mit barn og vil ham kun det aller bedste i livet. Jeg ønsker han har det sjovt og er glad hver dag.

Og det gør sig nok gældende for alle forældre, om man så er enig eller ej. Lad vær med at del din negative mening, da det ikke sikkert at det er det rigtige for den gældende familie. Jeg er stadig pisse usikker som mor og de skæve blikke gør kun mere skade end gavn. Helt ærlig bliver jeg enorm ked af det når folk tror at jeg kunne finde på, at udsætte mit barn for noget der kunne skade ham.

Mommy shaming skal stoppe nu, istedet for at smitte med dårlig energi, burde vi istedet løfte hinanden

You may also like...

4 Comments

 1. A says:

  Jeg bliver ærlig talt lidt harm over, at du føler dig nødsaget til at forsvare dig selv for dine egne valg overfor og med din egen familie. Læg mærke til at på intet tidspunkt involverer noget af det her sig andre end dig, din mand og Charlie… Så at andre føler de kan tillade sig at have en holdning til det, I gør, er mig en gåde… For pokker altså… Jeg har en teori om at de kvinder, der momshamer, i virkeligheden hamre sig selv i hovedet mentalt hver dag og derfor forsøger at hive andre ned på samme niveau. De må i hvert fald virkelig have det dårligt med sig selv, når de føler behov for at nedgøre andre.

  Nå. Jeg vil i hvert fald gerne sige kæmpe tillykke med Charlies job, han er skøn, så det ville da kun være dejligt at han fik flere model-jobs for babytøj og ting! ❤️

  1. Nanna Elmquist says:

   Jeg ærger mig også over at jeg skal forsvare mig, men jeg bliver så tit mødt med en vis form for skepsis når det omhandler Charlie og billeder der bliver delt eller når han er model.
   Jeg tror du har ret om dem der momshamer, det er bare så ærgligt at den dårlige selvtillid eller misundelsen skal gå ud over andre mødre 🙁
   Tusind tak, Charlie synes det var så sjovt, så jeg håber han får nogle flere jobs <3

 2. Signe says:

  You do you! Det burde være mantraet blandt alle mødre og familier. Hvor er Charlie skøn, og jeg kan godt forstå, I snuppede den chance! Folk skal godt nok lade være med at ha’ så travlt med at dømme hinanden. Man bliver da helt træt i en vis kropsdel.

  Ha’ en dejlig dag!

  1. Nanna Elmquist says:

   Du har helt ret, man bliver så træt!
   – Tusind tak <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *