gravid mommylife

5 TING DU KAN KOMME UD FOR EFTER FØDSLEN #2

Du husker måske at jeg skrev et dette indlæg for et par uger tilbage? Det omhandlede, knap så fede situationer, man kunne komme ud for efter en fødsel. Sagen er den, at det ikke kun er 5 ting du kan komme ud for efter en fødsel, der sker nemlig så mange ting med kroppen, både fysisk og hormonelt, i tiden efter fødslen. Jeg har siden jeg skrev det sidste indlæg, kommet på tonsvis af andre ting, jeg selv er kommet ud for, i min første tid som mor og dem skal i selvfølgelig ikke spares for.

Brystbetændelse

Brystbetændelse er en tilstand der er skabt af Satan ham selv, føj for den lede hvor kan det rive tænder ud. Det kan komme af mange forskellige årsager og jeg tror de fleste ammende kvinder, kommer til at støde på det i en hvis grad, så længe de ammer. Jeg har haft det i så voldsom grad, at jeg har været indlagt 2 gange, begge gange med dræn i brystet og 1 gang med penicillin via drop. Pga de hidsige forløb har jeg idag, et bryst der producere væsentlig mindre mælk og jeg render derfor rundt med 2 bryster i hver sin ende af størrelses skalaen. Der er dog nogle måder man kan prøve at undgå brystbetændelse på, se selv her.

Sjatpisseri 

Okay, for at være helt ærlig har jeg nok ikke lavet lige så mange knibeøvelser, som jeg burde ha’ gjort og derfor kan jeg nok kun takke mig selv for overstående. Det siger jo sig selv at man ikke er heeeelt så stram for neden, efter man har presset et levende væsen ud af sin frøken på knap og nap 4 kg. Ligesom med så meget andet, er det vigtigt at få genoptrænet frøkenen efter fødslen og hvis det ikke bliver gjort ordentligt, kan sjatpisseri blive en slem fjende. Idag skal jeg passe på med at grine for voldsomt, hvis jeg vil udgå at små pisse i bukserne og sådan skal det jo ikke være. Jeg skal igang med træningen, det skal jeg virkelig, men det er som om jeg altid for det glemt, selvom jeg har samtlige apps, der fortæller mig jeg skal igang.

Libresse bind go home 

Du har måske hørt om at man kan bløde en smule efter fødslen? Men det er først efter du selv har prøvet at føde, at du ved hvor meget man rent faktisk bløder. Lad mig sige det sådan her, Libresse bind ville ikke kunne ha’ reddet mig i dagene, rent faktisk ugerne, efter min fødsel. Her måtte jeg ty til Tena bind, som uden at lyve, næsten er det samme som en ble. Udover at spille sexet i mine Tena bind, boede jeg stort set i netunderbukser de første mange uger efter, da de udover at være utrolig behaglige, også var de eneste der kunne holde det enorm store bind på plads. Tro mig, menstruation er ingen ting i forhold til blødningerne efter en fødsel.

Vrangforestillinger om kroppen 

Jeg havde mange vrangforestillinger om tiden efter fødslen og især mine forestillinger om hvordan min krop ville se ud, har vist sig at være helt forkerte. Jeg var stensikker på at jeg kunne hoppe tilbage i min gamle jeans, et par dage efter jeg havde født, men det kunne jeg i hvert fald ikke. Faktisk lignede jeg en der var omkring 5-6 måneder gravid, de første par uger efter fødslen. Jeg havde glædet mig til at skifte mine kedelige sorte graviditets jeans ud med mine gamle smarte bukser, men jeg var nødsaget til at gå med mine graviditetsbukser i et godt stykke tid efter fødslen, pga af min enorme topmave. Faktisk er der stadig nogle bukser jeg ikke kan passe den dag idag, knap 6 måneder efter fødslen. Min krop er stadig ikke den samme, som før jeg blev gravid og det kommer den formegentlig aldrig til at blive. Heldigvis er jeg pisse stolt af hvad den har udrettet og vil mere end gerne vise min sande krop frem.

Humørsvingninger

Jeg led ikke specielt meget af humørsvingninger da jeg var gravid, men det er jeg bestemt kommet efter, i tiden efter min fødsel. Et overvæld af hormoner og træthed, er aldrig en god kombination. Jeg skiftevis blev overvældet af kærlighed, græd, grinede, blev vred og blev enorm bange, de første mange dage efter jeg havde født. Jeg tør slet ikke at tænke på, hvad Lasse har lagt øre til.

 

Er jeg den eneste der har oplevet overstående? Og hvad har i andre oplevet i tiden efter fødslen?

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *