baby

Charlies første rigtige måltid

Så gik den altså ikke længere, min michelin mælk kan ikke gøre min store dreng 100% mæt, så derfor er vi nu gået igang med at introducere Charlie for Grød. Tænk engang, at han nu er blevet så stor! Det er altså ikke lang tid siden, at jeg stod med en monster fedtet baby, smurt ind i fosterfedt i mine arme. Nu er han en stor basse på 4,5 måned og vejer knap og nap 7,5 kg.

For en måneds tid tilbage skrev jeg et indlæg om Charlies gode natterutiner. Han var begyndt at sove igennem et par gange om ugen og hvis han ikke sov helt igennem, sov han fra 21-4:30. Fra den ene dag til den anden, ændrede hans rutiner sig fuldstændig og den sidste månedstid, har Charlie stort set ikke sovet mere end 2,5 time ad gangen, da han er vågnet pga sult. Det er hverken sjovt for ham eller jeg, så jeg forhørte mig hos min sundshedsplejske, der også mente at det kunne være et tegn på at han skulle begynde på grød, når hans søvnrytme pludselig ændrede sig og har varet ved i godt og vel en måned. Han har altid været en sulten dreng med massere af elastikker om lårene og normalt anbefaler man ikke at starte på grød før 6-måneders alderen, hvis de ikke er undervægtige. Men eftersom han konstant er sulten og jeg kun kan mætte ham hvis jeg giver ham mad 12-14 gange i døgnet, blev jeg i samråd med min sundhedsplejske enig om at vi godt kunne gå i gang med grød.

Enhver forældre kan sætte sig ind i, hvor stort det er at give sin baby noget andet end bryst (eller mme) for første gang. Det var derfor også med et kæmpe smil på læben og en lille smule nervøsitet, da vi i fredags kunne give Chefen grød for aller første gang. Hirsegrød var dagens menu. Det var egentlig meningen at det kun skulle have været en lille smagsprøve, men Charlie var ellevild med det, og endte næsten med at spise helt op. Jeg havde glædet mig til at se ham skære grimasser af maden, men det var som om at grøden var det mest naturlige for ham.

Vi starter stille og rolig ud, så hans mave lige kan få tid og lov til at tilpasse sig den nye mad. Han får lov til at smage grød eller mos en gang om dagen, men får stadig lige så meget bryst, som han lyster. Jeg tror det var det helt rigtige valg for os at begynde at supplere mælken med grød, og som i kan se på billederne er chefen helt tosset med grøden, der ikke kun ender i munden, men også i hele hovedet og på kroppen.

You may also like...

2 Comments

  1. Anja says:

    Sover han bedre? Eller er det for tidligt at konkludere nu?

  2. Der er sket en kæmpe forandring. Han sover så godt efter vi er startet på grød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *