baby

8 uger med Charlie

Idag fylder Charlie 8 uger, tiden flyver jo afsted, jeg føler lige jeg har født. Der er sket utrolig meget på blot 8 uger, og det kan til tider føles som om vi har en helt anden baby, end den vi tog med hjem fra hospitalet. Selvom det stadig er benhård kost at være nybagte forældre, er det alligevel som om det hele er blevet lidt lettere.

Både Lasse og jeg føler os tryggere i vores nye roller. Jeg husker tydeligt, at vi de første døgn, efter vi kom hjem fra hospitalet, sov med lyset tændt, så vi hele tiden kunne holde øje med ham, så pylrede er vi heldigvis ikke længere.

Selvom det er svært at indfører rutiner, når han er så lille, kører han alligevel efter et nogenlunde skema. Han sover fra 21-22 tiden, vågner ved 1-3 tiden og igen kl. 5:30. Vi prøver så vidt mulig, ikke at gøre det hyggeligt om natten. Vi skifter ham ikke, medmindre han har lavet stort, vi snakker ikke til ham og tænder ikke lyset. Selvom det kan lyde barsk, er det det der har fungeret for os og giver os den bedste nattesøvn. Tilgengæld har vi rigtig svært ved at ligge ham i hans egen seng, han vil kun ligge i slyngevuggen. Vi prøver at tilvænne ham sengen, men vi tager det i små skridt, så både Charlie, Lasse og jeg får lidt søvn.

Charlie er begyndt at blive meget mere opmærksom på hans omgivelser, det har sine fordele, men også kan skabe en del udfordringer. Amningen bliver nu tit afbrudt, da blot den mindste lyd, gør Charlie nysgerrig og afbryder ham, da han vil følge med i hvad der sker. Han er utrolig god til at holde øjenkontakt og kan se meget længere, end han kunne for blot et par uger siden. Han er begyndt at smile og både Lasse og jeg bliver beriget med dem flere gange dagligt. Der er intet som et babysmil, det kan løfte humøret selv på de dårligste dage.

I disse dage er han igang med sit andet tigerspring. Tigerspring er mentale spring de tager i løbet af det første halvandet år og som jeg kan læse mig frem til, er Charlie i det spring, hvor han bliver opmærksom på sin egen krop og de ting der sker omkring ham. Det betyder at tilvænningen til hans nye tilstedeværelse, godt kan være meget overstimulerende for ham. Han er ekstra pylret og har brug for ekstra meget omsorg, han er faktisk lidt mor og far syg. Sidste tigerspring tog heldigvis kun et par dage, så jeg håber også at det er tilfældet denne gang.

Han er begyndt at snakke meget og Charlie og jeg har tit gode og lange samtaler. Hans gråd har ændret sig og jeg er begyndt at kunne høre forskel på når han er ulykkelig og når han bare brokker sig. Han er en fantastisk dreng og alting bliver heldigvis nemmere med tiden. Jeg skulle lige bruge lidt tid på at finde mig til rette i min nye rolle. Jeg var slet ikke lige så smaskforelsket i ham da jeg fik ham, som jeg er idag og min kærlighed vokser mere og mere i takt med at han kan mere. Han er heldigvis en nem dreng og jeg er pave stolt af at være hans mor.

…. Også har jeg været til 8-ugers undersøgelse idag. Alt var fint og jeg har fået go til at motionere igen. Jeg håber virkelig at jeg kan finde motionen og tiden, til at træne igen, for det er ingen hemmelighed at min nye mor-krop har set bedre dage.

You may also like...

1 Comment

  1. Jeg kan virkelig relatere til alt i dit indlæg, min datter fylder 8 uger i morgen. Skøn blog og fedt at kunne følge med i jeres liv, specielt når man også selv er samme sted, tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *