Hjem og indretning mommylife

Sådan indretter vi os i en 2-værelses lejlighed med en baby

Kan man godt bo 2 voksne og en baby i en 2-værelses lejlighed? Selvfølgelig kan man det! Ingen tvivl om at det ville være rart at have en stor villa, med mange værelser og egen have. Sådan er forholdene bare ikke for Lasse og jeg der gerne vil bo tæt på byen, så vi istedet må spare på kvadratmeterne.

Vi er super glade for det sted vi bor og da vi i marts 2017 købte lejligheden var baby heller ikke på dagsordenen, vi har derfor indrettet os efter den plads vi har, da vi heller ikke synes det er så vigtigt at lillemanden har sit eget værelse fra starten af, babyer vil jo alligevel heller være hvor deres mor og far er.

Vores lejlighed er indrettet således at vi har et lille soveværelse og en stor spisestue/stue. Vores soveværelse er lidt klemt, for at være ærlig, men vi har formået at få plads til en lille vugge der står ved siden af min side af sengen. Vuggen er mange år gammel, og både min lillebror og jeg har sovet i den da vi var små. Er jeg den eneste der elsker at tingene bliver brugt gennem flere generationer?

I stuen har vi dedikeret et hjørne til børneområdet. Lige nu er der en pusleplads, i form af en kommode, hvor vi også opbevarer hans tøj. Vi har kun en størrelse tøj fremme til ham ad gangen, så vi har plads til det hele i kommoden. Når han en dag ikke længere skal have ble på længere, laver vi hjørnet om til et legeområde, hvor jeg havde tænkt mig at han kunne have et lille boldbassin og hvad der nu ellers er moderne legetøj til den tid. På den måde bliver stuen også hans legerum/værelse.

Hvis vi bor i lejligheden om nogle år og han begynder at efterspørge sit eget værelse, havde vi tænkt os at dele stuen op i 2 rum, så vi får soveværelse i stuen.

Hvis du spørger Lasse og jeg, kan det indtil videre sagtens lade sig gøre at starte en familie i en 2-værelses lejlighed, så længe man bare er kreativ. Desuden har vi lært os selv at tænke minimalistisk og vi spørger altid lige os selv om vi virkelig har brug for det, da det ikke er sikkert at vi har plads til det.

Er der andre børnefamilier derude, hvor børnene ikke har deres eget værelse? Og hvad er jeres erfaringer med det?

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *